Polski finał Bocuse d’Or 2021

5 szefów kuchni, 30 jurorów i emocje, których nie da się ująć w żadne ramy. Zapraszamy na relację filmową Kaizen Media z finału konkursu Bocuse d’or Poland 2021

Najwybitniejsi szefowie kuchni

O Bocuse d’or mówi się, że to najbardziej prestiżowy konkurs kulinarny świata, w którym chodzi przede wszystkim o smak, ale także o technikę, kreatywność i innowacyjność. Najwybitniejsi szefowie kuchni muszą pokazać, że nie tylko świetnie gotują, ale także, że kuchnia jest ich życiem. To nerwy, stres i adrenalina, ale już sam udział w finale to niebywały sukces….

15 porcji na talerz i 15 porcji na plater

Każdy z 5 szefów kuchni ma do przygotowania 15 porcji na talerzu i 15 porcji na plater – mają na to… 5 godzin i 35 minut. Czy zdążą? Czy zachwycą jurorów dziełami sztuki, które przygotowali? Nagroda jest wielka, bo zwycięzca krajowych eliminacji ma szansę pojechać do Lyonu na światowy finał, w którym rywalizować o miejsce na podium będzie 24 kucharzy z całego świata.

Jedyne takie widowisko

Smak i wygląd dań podczas polskiego finału oceniają międzynarodowi jurorzy, a Honorowym Przewodniczącym Jury jest w tym roku Christophe Bacquie – wielka postać francuskiej gastronomii. Wydarzenie jest niezwykłym widowiskiem, a dodatkowo okazją na obejrzenie w akcji najwspanialszych polskich szefów kuchni. 

Relację z polskich eliminacji Bocuse d’or Poland 2021 zrealizowała agencja Kaizen Media

Back to Top
Close Zoom
Context Menu is disabled by theme settings.